F1 - Klar, Parat, Start!

Blomkålsboller

Da jeg nu igen skal i gang med kalorietælleriet – se mere her  – skal jeg jo finde nogle kalorielette alternativer, så jeg kan få noget at spise – selvom kalorierne skal holdes nede.

En ting, der topper storslem-listen over både de slemme, slemme kulhydrater OG kalorietabellen er jo brød. På den anden side er det altså bare rigtig rart at have et-eller-andet at lægge sit pålæg på. Og så er gode råd jo dyre – altså medmindre man ligger inde med et blomkål – så kan man lave disse lækre tingester:

Blomkålsboller1 Blomkålsboller2

Opskriften er inspireret af denne – men jeg har givet den mit eget twist – fordi jeg havde lyst til helt enkle boller, uden for meget gejl.

Blomkålsboller (6 stk.)

500g Blomål

1 helt æg

4 æggehvider

40 g kokosfibre

2 spksf. HUSK

1 tskf. salt

1 tskf. bagepulver

Evt. lidt sesamfrø til pynt.

Blomkålen skæres i mindre stykker og lægges i en skål.

I skålen hældes æg og æggehvider. Blend med stavblender (eller i almindelig blender) til en tyk grød.

Tilsæt øvrige ingredienser og rør med en ske.

Lad dejen stå og samle sig i 10 – 20 min.

Form 6 boller (de hæver ikke noget særligt i ovnen – så de skal have den størrelse man ønsker) og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Drys med lidt sesamfrø.

Bages i 20-25 minutter ved 200 grader (jeg brugte almindelig ovn)  til de er gyldne og føles lette. Køl af på bagerist.

Bollerne kan gemmes i køleskab eller fryses ned.

Der er ca. 70 kcal i en bolle. De smager selvfølgelig ikke som hvidt brød, men er faktisk en ganske god erstatning. Jeg er ihvertfald ret vild med dem. Til aftensmad fik jeg sådan en fætter:

Blomkålsboller3

Det er shawarma-krydret kylling med revet gulerod, agurk, en strip stegt bacon og sukkerfri ketchup fra ISIS. Yum. Samlet set 310 kcal – så det er jo ikke slemt!

Jeg tror dejen vil være god til flere ting – og den skal afgjort afprøves til pølsehorn. Man kan jo også tilsætte gulerødder, krydderier eller hvad man nu har lyst til.

Som jeg før har skrevet, så er dette jo ikke en madblog – men jeg kunne godt forestille mig, at der vil komme flere indlæg om mine lav-kalorie-mad-eksperimenter – da jeg jo er ret optaget af projekt “F1” lige nu!

Fru Appel

 – Følg mig på Facebook og Bloglovin –

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

F1 - Klar, Parat, Start!