Retro-debat. Juridisk Abort.

Joachim B. Olsen – skal han stødes i kuglerne?

Feminisme

Nåmen Joachim B. Olsen – den berømte og berygtede kuglestøder, numseryster og folketingsmedlem for Liberal Alliance har udtalt:

Hvis man ser på mænd og kvinder gennemsnitligt set, så tror jeg, vi har forskellige ønsker til den måde, vi indretter vores liv på. Jeg tror, der er noget medfødt i os, som gør, at kvinder gennemsnitligt set måske har mere lyst til at være derhjemme med børnene, mens mændene arbejder”

BOOOOOM og facebook – skarpt fulgt af andre medier – går fuldstændig i selvsving over denne tilsyneladende kvindefjendske og samfundsundergravende udtalelse.

I samme artikel udtaler JBO iøvrigt, at det øgede uddannelsesniveau hos kvinder måske vender bøtten, og medfører en øget ligestilling i forhold til løn, arbejdstimer mv.

Selv feminister, jeg normalt beundrer og respekterer for deres nuancerede holdninger, tordner mod manden med udsagn om, at han FANDENGALEMIG ikke skal fortælle dem, hvad der er i deres biologi. Nogle kommer med lange udredninger af mere eller mindre lødig art, med fundament i filosofiens verden, eller med en politisk undertone. Andre forholder sig til naturvidenskaben og så er der sådan nogle pragmatiske typer som mig.

Ok folkens. Lad os se på det – “The-Fru-Appel-Way”

Vi har en nøgen mand og en nøgen kvinde. Der er forskel. De har begge to noget, den anden ikke har. Faktum: Der er en fysisk forskel.

Kvinder kan (men er ikke forpligtet til): Være gravide, føde børn og amme

Mænd kan (men er ikke forpligtet til): Levere arvemasse til produktion af børn.

Mænd og kvinder kører på forskellige hormoner og niveauer af disse. Der er store udsving inden for begge køn. Men der er en gennemsnitlig forskel. Faktum.

Kan man dermed sige, om kvinder har et større “biologisk incitament” til at tage sig af opgaver som yngelpleje og husholdning, imens manden har et større “biologisk incitament” til at jage (eller i moderne tider trække den største hyre hjem, og arbejde meget.)?

Jeg har absolut ingen anelse.

Joachim B. Olsens udtalelse kommer ovenpå Rockwool Fondens offentliggørelse af en meget seriøs og stor videnskabelig undersøgelse om “Arbejde, Skat og Familien”. Det er top-spændende at læse – og hvis man vil have et sammendrag kan det ses her:

Undersøgelsen viser ret entydigt, at kvinder vælger anderledes når det kommer til job og tid til børneomsorg mv. og i ret høj grad er tilfredse med det. Selvom de arbejder mindre end mændene. Og tjener mindre.

Det kan man jo mene meget om. Nogle mener, at det er på grund af kvindens “kulturelt betingede lænker” andre – som Joachim B. Olsen – at der er noget “biologi” involveret i kvinders valg.

Reelt set tror jeg ikke, der findes en forsker/læge/filosof/jurist/biolog der er i stand til at foretage den nøjagtige grænsedragning mellem, hvor mennesket som “dyr” slutter og det “kulturelle menneske” starter. Der er masser (MASSER) af teorier, ganske vist. Men altså ingen objektiv, faktuel sandhed.

Og så er det jeg tænker:

WHO THE FUCK CARES?

Det vigtigste i et ligeværdigt samfund er sgu da, at den enkelte kan få lov til at træffe de valg, han/hun ønsker at træffe. UDEN at møde fordømmelse fra kønsfæller/det modsatte køn/samfundet. Hvis man føler en udpræget grad af valgfrihed, er det så ikke fuldstændig ligegyldigt hvad en-eller-anden politiker mener er grundlaget for det valg?

Er det ikke bare skønne, spildte kræfter at diskutere arv/miljø i denne sammenhæng, når bare vi er opmærksomme på, at der er forskelle – og at der skal rettes op på det. Så ALLE har mulighed for at træffe gode valg for sig selv, og deres nærmeste (uanset køn, seksualitet/etnisk oprindelse/fysiske og psykiske handicaps osv.)

Selvom der (åh gys) skulle være biologi involveret, så må man formode at en vedblivende opmærksomhed på ligestilling af kvinder (og mænd) er vejen frem for at udjævne forskellene. Fokus bør være på, hvor vi vil hen – og IKKE hvor vi kommer fra. Er nok lige ved at blive svensker – tænker umiddelbart at det jo ikke handler om kvinder vs. mænd. Men om mennesker, og deres ret til at træffe valg.

Forstår simpelthen ikke hvorfor det halve Facebook er gået i selvsving over denne “biologi-debat” der er så teoretisk og langt ude. Og hvorfor så mange kvinder føler sig så enormt stødte over det? Forstår ikke hvordan sådan en udtalelse, der reelt bare repræsenterer en holdning, lige pludselig bliver så vigtig for så mange. Det må jo røre ved noget vigtigt – som jeg bare slet ikke kan gennemskue, hvad er.

Man kan ikke lade være med at tænke på, om den intellektuelle elite bare har svært ved at håndtere tanken om, at noget så vulgært som primitiv biologi også kan have indflydelse på vores handlinger. For begge køn. At intellektet måske ikke ALTID er i førersædet er muligvis en lidt bitter pille at sluge.

Helt personligt er jeg ret ligeglad med, om jeg er drevet af biologi eller kultur. Eller en kombination (som jeg vel egentlig tror på, når alt kommer til alt). Så længe jeg – indenfor rammerne af de fælles spilleregler – kan leve mit liv, som jeg ønsker og finder rigtigt – så skal I ikke høre et ondt ord fra mig. Hvis I accepterer mine valg – ja så accepterer jeg jeres. Lev og lad leve. Biologi eller ej.

Fru Appel

Følg mig på Facebook og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Retro-debat. Juridisk Abort.