Søndag med skønhed

Er jeg antifeminist?

Ud over at jeg er beskæftiget med et interessant arbejde – er jeg også begavet med sjove og spændende kolleger – som jeg ofte er dybt uenig med.

Idag kom vi til at diskutere feminisme. Do’s and Dont’s.

I det system står jeg ret alene med min løse holdning til feminisme. I min lille osteklokke (incl. 50er ægteskab, en mand der kalder mit arbejde beskæftigelsesterapi samt en trang til at lade min tilgivelse købe, hvis skoene er fede nok) føler jeg mig jo frigjort. Jeg har truffet et nogenlunde fornuftsbaseret valg og lever godt med det.

Men jeg er åbenbart gået glip af det faktum, at ude i verden – også den nære – er der stadig skræmmende mange eksempler på, at vi som kvinder må tåle at blive forskelsbehandlet, alene fordi vi ikke lige har en tissemand…

Det er gået min næse lidt forbi – ihvertfald indenfor forkælede DK’s grænser. Jeg mener faktisk også at vi kvinder er rigtig gode til at objektivisere mænd. Vi er kommet så langt med ligestillingen at vi er begyndt at adoptere nogle af de dårlige vaner, der før var forbeholdt mænd.

Og så mener jeg jo dybest set, at vi kvinder har alt for travlt med at bekrige hinanden, til også at tage et slag på de ydre fronter med mændene.

Speltmødrene kaster surdejsbrød efter karrieremødrene, der til gengæld smider skam i hovedet på speltmødrene med slagord som “Den der har evnen, har også pligten” og så er der jo lige den brede midtergruppe, der prøver at være lidt af det hele. Vi nøjes så med at bebrejde os selv vore (selvopfundne?) mangler.

Diskussionen var livlig og blev ikke afsluttet – men jeg kunne godt mærke, at det rørte noget dybt i vi 4 kvinder der tilfældigt havnede i den ophedede debat. Ikke sådan at vi er uvenner – vi VED nemlig godt at vi er så vidt forskellige som kvinder kan være. Vi er ikke samme alder, ikke samme fag, ikke samme politiske overbevisning, ikke samme sted i livet. Og ALLIGEVEL er vi alle så berørte af diskussionen om kvinden – som køn. Så berørte, at der efterfølgende, efter arbejdstid, har udspillet sig en videre debat pr. mail.

Allerede derfor, er det stadig vigtigt at diskutere. Uanset hvordan holdningen til feminisme, ligestilling og køn så er.

Dagen er gået med at være lidt speltmor (har bagt speltboller til yngstemandens fødselsdag), eksperimentel banankage (efter amerikansk forbillede) og lidt ondt i fødderne.

Senere venter mit onsdags-aften-skønhedsritual med alle de tiltag, der – ifølge min skønhedspusher – åbenbart er nødvendig for en kvinde i min position, alder og med mit noget detailorienterede skønhedstemperament.

Har stadig bøvl med at skrive mine indlæg med billeder og det hele. Teknologisk mindrebegavet – det er så mig. Suk.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndag med skønhed