C9 Sneakpeak

Eventyr på Mors. Jesperhus Feriepark.

Nedenfor finder I en anmeldelse af Jesperhus Feriepark. Normalt ligger denne type indlæg udenfor rammerne af min blog – men vi havde simpelthen så dejlig en tur, at jeg synes det er nødvendigt at sprede det glade budskab, til de, der som jeg, ikke rigtig har sat sig ind i, hvad stedet har at tilbyde. Bemærk lige igen – nedenstående er helt for egen regning; jeg har ikke fået nogen form for rabat eller er blevet sponsoreret af Jesperhus. Som sædvanligt er alt betalt af husholdningspengene til normal tarif!

Da hr. Appel stadig var i USA for at cykle – skulle resten af familien da også have en oplevelse – omend, troede vi, mindre eksotisk. Jeg havde derfor overtalt mine forældre til at drage med os i Jesperhus Feriepark. Valget var faldet på parken baseret på tilfældigheder. Jeg havde vist samlet en brochure op i et supermarked, og havde tænkt “hvorfor ikke?”. Selvom vi faktisk kun bor 5 kvarters kørsel derfra, har vi nemlig aldrig været der – og jeg havde en løs ide om en stor park med nogle blomster…

Vi havde flottet os og bestilt en “Hugo-hytte” altså en tema-hytte, der var indrettet i jungle-tema med masser af referencer til Jungledyret Hugo, og hans venner. Jeg vidste ikke helt om det var at skyde over målet, da mine medbragte børn jo er 8 og 10 år. Og vist for gamle til Jungledyret Hugo, når det kommer til stykket.

Jesperhus1

Det var så IKKE at skyde over målet. Da vi åbnede døren til hytten åbenbarede sig et eventyrligt univers af vægmalerier, kravlenet, rebstige, masser af dyr (altså ikke rigtige dyr), der gemte sig i alle kroge – hov; der var en papegøje, og der en sommerfugl. Men det bedste var dog hemsen, som vi hurtigt døbte “abeburet” her boede mine drenge – med gitterport, der kun kunne åbnes nedefra. Heldigvis havde de en flugtvej. Et hul i gulvet, der gik lige ned til den køjeseng, hvor jeg sov.

Jesperhus12 Jesperhus13 Jesperhus14

Ahmen altså, de havde en fest med at lege, udforske og opdage den skønne hytte. Den er simpelthen så gennemført, at Legolands temaværelser (der ellers er en yndling i vores familie) hurtigt blev dømt slået. Som et ekstra touch, lå der en bamse og ventede på hver af ungerne. Hvis man ikke havde fået sin yndling, kunne man bytte dem i receptionen. Vi var nu meget glade for “Hugo” og “Rita”.

Jesperhus3

Selve campingpladsen er grøn, ren, flot og velholdt med en rigtig flot legeplads, scene til Hugos godnatshow (som vi desværre missede), uden- og indendørs vandland, bowling, restaurant – og alt hvad en barnlig sjæl kan ønske sig af adspredelser. Selve parken ligger en kort gåtur derfra.

Lørdag morgen væltede regnen ned. Seriøst. Vejrudsigt havde lovet 24-26 grader og let overskyet. Ok. Metrologer er generelt et utroværdigt folkefærd.. det var koldt, og vi sad pakket ind i dyner på vores terrasse. Og hvem kommer forbi til et personligt “meet and greet”? Det gør da Jungledyret Hugo med bodyguard i form af en sørøver (i regntøj og stribede bukser). Den 10-årige var nok liiige cool nok til den slags – men den yngste kastede armene om Hugo og fik en krammer. Hugo havde god tid og blev og sludrede med børnene. Det er incl. i prisen for en Hugo-Hytte at Hugo personligt kommer forbi og hilser på.

Jesperhus4 Jesperhus5

Selvom vand ikke lige var det, der virkede tiltalende i det kolde vejr, pakkede vi badetøjet og gik ned mod vandlandet i den silende regn. Vi fulgtes med Hugo, der faktisk formåede at løsne tungebåndet på den cool 10-årige og fik en snak med ham.

Badelandet er ikke voldsomt stort – med 3 rutsjebaner indenfor, en lille babypool, og en lidt større børnepool – samt den store pool, hvor rutsjebanerne lander. Udenfor er der en rutsjebane for de lidt større og så et herligt legeland med mindre rutsjebaner for de små. Selvom regnen væltede ned, kunne man sagtens benytte de udendørs faciliteter, vandet var nemlig varmet op til en god temperatur. Nice touch.

Den 10-årige fik mig lokket op i den vildeste af rutsjebanen. Fik renset mine bihuler eftertrykkeligt i klor, skulle jeg hilse at sige! Men sjovt var det. Havde heldigvis husket en bikini, der kunne klare de vilde fornøjelser uden at skøjte rundt på min krop

I løbet af formiddagen klarede det noget op, og vi bevægede os over i selve parken. Børnene fik hurtigt øje på de motoriserede forlystelser – og prøvede en af dem, men mistede hurtigt interessen – for de fandt en svævebane på legepladsen og brugte laaang tid på at kaste sig ud fra platformen og hvinende drøne afsted – med vildere og vildere fart. En anden kæmpe attraktion var den største hoppepude de benovede unger nogensinde havde set. Alene det, at komme op på toppen, viste sig at være noget af et projekt. Sjovt som de mere passive forlystelser hurtigt blev kedelige frem for det, der krævede lidt mere arbejde.

Det så vi også på “junglestien” der er en slags forhindringsbane. Her er forhindringerne skeletter, krokodiller og andre uhyggeligheder. Der er en mørk grotte med mærkelige lyde og et klatretårn, der ikke sådan er lige til at komme op i. De NØD det. De knoklede så sveden haglede af dem og opdagede slet ikke, at kroppen bare blev brugt til max. Bagefter har begge afsløret, at det fedeste ved Jesperhus nok er junglestien. Som voksen må jeg sige, at designet sad lige i skabet. Der var junglelyde og masser af eksotiske planter og (kunstige) dyr over alt. De har virkelig skabt et særligt univers, der taler til børns fantasi.

Jesperhus9
Jesperhus10

Vi blev i parken til om aftenen, hvor vi havde tilkøbt et pirat-dinnershow i parkens piratkro. Normalt er jeg slet ikke til den slags. Og jeg havde også kun købt billetter for børnenes skyld. Men IGEN formåede parken at overraske positivt.

Vi ankom til tiden og fik udleveret vores obligatoriske udstyr: Bandanaer i blå, fordi vi hørte til det blå hold.

Jesperhus6 Jesperhus7Skønne så vi ud!!

Spisesalen var dekoreret i sørøvertema. Med fladskærme på væggene, der viste bølger og regnvejr. Det var virkelig flot.

Selve showet var morsomt. Ikke alene var der en masse for børnene at gå op i, men der faldt også en del bemærkninger, der nok røg over hovedet på børnene, men fik de voksne til at vride sig af grin. Vi fik serveret enkel mad: En virkelig lækker sammenkogt “sørøvergryde” med ris – grøntsagsstænger og tortillachips. Hertil var der “Børnerom” (rød saftevand, der smagte himmelsk) og øl til de voksne. Til dessert en enkel, men klassisk, isbåd.

Efter historiens hovedpersoner (Den gode kaptajn Romkugle og den smukke Elisabeth) fik hinanden, var der skattejagt for ungerne og visning af samtlige de film, der vises i stedets 4D biograf. Aftenen var tilpasset sengetider: Den startede kl. 17.30 og sluttede kl. 20.30.

Efter festen nød vi lige et glas (ikke-børne) rødvin på terrassen. Godt gemt væk i dyner – for det gode vejr lod stadig vente på sig.

Jesperhus2Søndag gentog vi i store træk gårsdagens aktiviteter, omend i omvendt rækkefølge.

Kl. 20 søndag aften var både børn og voksne så trætte, at vi blev enige om at gå i seng. Det havde været nogle fantastisk sjove – men altså også ret hårde dage. Ungerne havde brugt deres kroppe på alle tænkelige måder i parkens aktiviteter, vi havde gået en del. Der er jo også den smukke, smukke blomsterpark, hvor man bl.a. kan spotte H.C. Andersen Eventyr. Og den indendørs Zoo med fritløbende dyr. Hvis man ikke helt magter at gå rundt selv, er der et mini-tog, der har flere stoppesteder rundt i parken.

Jeg må sige, at jeg er SÅ imponeret over, hvad de gør, oppe på Mors. For en gangs skyld føler man ikke, at de er sat i verden for at flå hundredekrone-sedlerne op af lommerne på deres gæster. Supermarked, souvenirshops mv. har alle rimelige priser (fik bl.a. en masse piratudstyr til mindstemanden for mellem 30 og 40 kroner pr. del). Og skal man have en isvaffel, bør man nok liiige overveje om man kan spise en ekstra kugle – for de er ikke nærige med isen (lakridsisen i mit tilfælde!!)

Børnene og familien er i dén grad i centrum. Der er “spis medbragt mad” faciliteter overalt – på de gode steder (og ikke gemt væk i kroge) – midt i parken i en kæmpe gul pavillon er der indendørs “madpakke-sted” til de kolde dage. Der er en stor grill til fri afbenyttelse – med afsætterborde – som min madlavningsgale far bemærkede. I det indendørs legeland er der også masser af borde mv., hvor man kan nyde sin egen mad.

Hugo og venner er tilgængelige overalt i parken og har englelig tålmodighed med poderne. Man kan få gratis autografkort overalt, og så samle dyrenes autografer. Her er ingen betalte fotografer, der stikker dig et nummer, så du kan købe et dyrt foto i souvenirbutikken. Her tager man selv billederne. Ganske gratis. Det samme gjorde sig gældende efter piratshowet, hvor alle børn måtte komme på scenen, og så stod de tålmodige skuespillere og råbte “Abetis” rigtig mange gange – med lige stor entusiasme, hvor gang en genert pode skulle posere med dem. Så flot.

Som jeg før har været inde på, så er der mange gode aktiviteter, der faktisk kræver noget af ungerne. Og til min store overraskelse, var dette meget værdsat af mine børn. Stolte ansigter, når de klarede endnu en fysisk udfordring. Det var en fryd at se. Jeg synes slet ikke de blev så over-gearede som man ofte ser dem i forlystelsesparker – og det tror jeg har at gøre med den fysiske udfoldelse.

Personalet er venligt og meget servicemindet. Min mor tabte sin billet – og vupti, ganske gratis blev en ny produceret uden sure miner. Alle de ansatte man møder, smiler og hilser, og man føler sig enormt velkommen. Mere som en gæst end som et pengetræ. Og som nævnt er det dejligt afvekslende, når man er vant til de mere kommercialiserede steder som Legoland og Lalandia. Hvor ALT koster. MANGE penge. Hvis Jesperhus Blomsterpark arbejder efter et formaliseret værdisæt, er jeg sikker på, at summen er gode, sunde familieværdier!

Så; det er bestemt ikke sidste gang, vi skal på eventyr i Jesperhus Feriepark. Hvis I ikke har prøvet det endnu – så kom afsted. Det er en dejlig oplevelse for hele familien!

Fru Appel

2 kommentarer

  • Pernille kirkegaard

    Jeg var i Jesperhus med mine børn og børnebørn i Pinsen – og kan kun tilslutte mig alle de rosende ord fra Fam. Appel

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fru Appel

      Ja – det er et fantastisk sted. Vi planlægger allerede at tage afsted igen næste år i samme uge. Børnene taler rigtig meget om det – særligt Junglestien har bidt sig fast!

      KH

      Fru Appel

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

C9 Sneakpeak