Julebonus

Sund Januar Version 2016

Jamen, jamen…der er jo ikke andet for. Januar har meldt sin ankomst – og med januar melder sig også trangen til at gøre bod for en december begravet i sukker, fed mad og alkohol.

Det gælder også for mig. Hvert.Eneste.År. Ligegyldigt hvor mange gange jeg fortæller mig selv, at jeg skal forsøge at holde lidt igen i december – ja så mister jeg fuldstændig kontrollen med indtaget af sukker, fedt – og som oftest har jeg for travlt til for alvor at gøre noget på motionsfronten (fortæller jeg mig selv).

Det har sådan en selvforstærkende effekt – man sidder der med munden fuld af fantastiske hjemmebagte pebernødder – og gør op med sig selv, at når man alligevel har propfodret sin krop med alt det, der er forbudt (og meget lidt af det man burde spise), så kan det hele også være lige meget. Og så nupper man lige en håndfuld ingefær-kager for ligesom at understrege, at man “fanme ikke ligger under for det der sundhedstyranni”

Så kommet Januar. Jeg hopper på vægten. Og pludselig finder jeg ud af, at der nok er en grund til, at “det der sundhedstyranni” alt for ofte kommer til at fylde alt for meget i mit liv. Suk.

Hvert.eneste.år. Utroligt at jeg – en voksen, begavet kvinde – stadig ikke kan finde ud af at gøre noget ved de indgroede mønstre.

Jeg er sådan “enten/eller” typen. Enten giver jeg den max gas og er ved at tage livet af mig selv med uhyrlige krav til kost og motion; eller jeg har overhovedet ikke styr på andet end at sidde i sofaen og spise sukkerfyldte carb-bomber. Det ene afløser det andet – og der er tilsyneladende ingen middelvej. Skulle jeg have et overordnet sundhedsmål var det nok “sundhedsrealisme” som Christian Bitz kalder det. Men indtil videre har jeg – trods gode intentioner ikke haft held til at opfylde det mål.

Nå – men heldigivs er tilbudsaviser, butiksvinduer og nettet helt fyldt med remedier, der kan gøre sundhedsrejsen mere effektiv (lets face it – behagelig bliver den aldrig) – og hvad gør man så? Man tager da i Netto og Matas:

Sund2016-2Og her er det foreløbige resultat. Et par blade (“Fit Living” og “I Form”) dem abonnerer jeg på (så jeg kan læse dem og få dårlig samvittighed over alt det cross fit jeg IKKE dyrker). En “Foamroller” da jeg tænker at nye måder at styrke min core-muskulatur altid er velkomne (der er et komplet program i “Fit Living”). En ordentlig røvfuld vitaminer købt i Matas (de har køb 3 betal for 2 på helse denne uge). Lidt metadon til at tage det værste af abstinenserne på sukkerafvænningen (Isis bolcher og proteinbar) og så selvfølgelig det vigtigste af alt: Motivation i form af 2 bøger, købt i Netto.

Det er utroligt. Jeg tror jeg har læst 70% af alle bøger om emnet (udgivet fra sen-firserne og frem) “bliv slank og forbliv slank”. Det eneste blivende resultat jeg har opnået, er en meget høj læsehastighed og en elevatorvægt, der kan gøre Empire State Buildings elevatorer stumme af beundring.

Men never the less: Måske er DENNE gang – DENNE januar – tidspunktet, hvor jeg knækker den der sundhedsrealistiske kode. Måske er det lige netop NU det lykkes mig at finde den fornuftige vej til en sundere, holdbar livsstil og en mere stabil vægt. Jeg skal jo tro på det – ellers er der ingen grund til at forsøge. Men ok – hvis elevatoren vil tage nogle etager ned og forblive der til efter april (hvor jeg skal i bikini) så er det også ok. Det kan godt være jeg ikke er god til sundhedsrealisme a la Bitz – men pragmatisme a la Fru Appel; den mestrer jeg til fuldkommenhed.

Men fuld af motivation, som jeg altid er på dag 1 – så fik jeg brygget et sundt frokostmåltid sammen:

sund2016-1Jeg har et par planer for min sunde januar måned. Dem vender jeg stærkt tilbage med. Følg med her på bloggen!

Og så er vi vist klar til at tage en stor, sund bid af januar. Bon Appetit allesammen – må dette blive det år, hvor vi endelig finder den – vejen.

Fru Appel

Følg mig på Facebook og Bloglovin

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julebonus