What a girl needs

Sund Januar. Birdie Nam-Nam.

Som jeg har skrevet om før er der dømt “Sund Januar”, da det jo er en fast tradition i mit livs årshjul.

For at kickstarte min sundhed, lod jeg mig inspirere af en kvinde i min omgangskreds – hun har givet den max gas og tabt sig helt vildt meget i 2015. Og hun har bl.a. afprøvet konceptet “Appesize“. Hun kalder det så “Birdie Nam-Nam” på grund af alle de nødder og kerner man indtager. Man føler sig tilsyneladende lidt som en fugl!

Appesize tilbyder bl.a. en 11 dages diæt, inspireret af palæo-livsstilen – og udarbejdet i samarbejde med den ultra-lækre-hotte kok Thomas Rode. Man får – i sin kasse – alle måltider og mellemmåltider til 11 dage – undtaget aftensmaden, som man selv skal lave. Jeg hoppede på Challenge-boxen.

Det tiltaler mig ret meget, at der er tale om naturlige ingredienser uden kemi. Det var nok en af de ting ved C9, jeg tænkte mest over; at det var svært at gennemskue, hvad jeg puttede i min krop.

Lige nu er der udsalg, og man kan få de forskellige boxe og øvrige varer til rigtig gode priser.

Igår ankom så den ventede kasse – og her er lidt billeder af indholdet:

Birdie1collage

En masse nødder, kerner og tørrede bær i portionsposer, der er nemme at have med sig – og så nogle forskellige drikke, udvundet af birketræer (seriøst – birkejuice!) og kokosvand, som de fleste, der følger med på sundhedsfronten vel kender.

birdie4Og så noget “bake-off” stenalderbrød. Det kender I sikkert. Et brød lavet på nødder og kerner, uden mel. Jeg bagte det i går, skar det i 2 og frøs den ene halvdel, så jeg har frisk brød til alle 11 dage.

De forskellige nøddeblandinger og -ruller ses her:

Birdie6

Madplanen er ret enkel:

Morgen: 1 skive stenalderbrød ( evt. med pålæg ).
Formiddag: 1 nødderulle.
Frokost: 1 nødde/bærmix (40 gr.) eller 1 pose nøddemix (25 gr.) + 1 drik.
Eftermiddag: 1 pose nødde/bærmix (40 gr.).
Aftensmad: frit måltid, man selv laver.

I de dele man får fra Appesize er der ca. 800 kcal – og så kommer aftensmåltidet oven i. Så det er kalorietungt, selvom det ikke fylder meget.

Og når man skal leve af det, ser det fx sådan her ud (min mad idag – på dag 1):

Birdiecollage2

Morgenmaden blev indtaget på kontoret og bestod af en skive stenalderbrød med hamburgerryg og agurk. Det er tung kost og mættende – så jeg kunne ikke spise min formiddagssnack før senere på formiddagen. En nødderulle med abrikos og havtorn.

Da jeg tog sidstnævnte ud af pakken syntes jeg mest det lignede en hunds efterladenskaber, når den har haft lidt maveproblemer. Nødderullen (der er to variationer med boxen) smagte ok – men jeg kunne nu sagtens tøjle min begejstring. Lidt hen a la børnenes figenstænger.

Til frokost stod den på en lille nøddeblanding med Macadamia-nødder og en af de der birkedrikke. Jeg valgte den med smag af hindbær, for lige at starte blidt ud:

Birdiecollage2

Og det var altså lækkert. Drikken smager lidt ligesom almindelig saftevand – og har kun 66 kcal. pr. flaske. Macadamianødder hører til mine favoritter. Disse er usaltede – og sat sammen med kokos. Det var lækkert og overraskende mættende – selvom jeg var skeptisk over hvor lille mængden var.

Sidst på eftermiddagen kastede jeg mig over det sidste appesizemåltid idag:

Birdie9Valnødde- og Gojibær mix. Og så lige en kop urte-te for hyggens skyld.

Til aftensmad så jeg spiste ikke meget – jeg var faktisk ikke særlig sulten.

Foreløbig er jeg overrasket over, hvor mæt jeg har været – havde dog en lille krise lige før frokost. De mange nødder mv. smagte dejligt, men jeg kan godt frygte, at jeg når at blive ret træt af lige netop disse fødevaregrupper, inden de 11 dage er gået.

Der er ingen tvivl om, at C9 er meget, meget hårdere at gennemføre end Appesize’s challenge – det bliver spændende at se, om der også er store udsving i effekten både på vægt og energiniveau.

Følg med her på bloggen, jeg vil løbende opdatere om Appesize’s challenge under “Sund 2016”.

Bemærk: Indlægget er ikke sponsoreret – jeg har selv betalt for alt pipfugle-foderet.

Fru Appel (pip)

Følg mig på Facebook og Bloglovin

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

What a girl needs