Efterårs-vitamin-bombe
Imens jeg sidder her i sofaen med min Mac og et krus dampende varm Pukka, og imens regnen pisker ned udenfor ruden, får jeg lyst til at skrive lidt om noget rigtig efterårsmad. Grønkålssuppe.
Jeg havde en masse grønkål til overs fra Aarstidernes måltidskasse. Det var meningen, at det skulle have været brugt råt som salat i en ret med wraps. Det var så ikke en succes blandt au pair, mand og børn – så jeg måtte finde på en alternativ anvendelse af de grønne blade.
Jeg havde tidligere produceret en grund-kyllingesuppe til fryseren (se indlæg her), så fundamentet var på plads. Jeg fandt derfor et par ting frem, som jeg alligevel havde i køleskabet:
Her er 4 mellemstore kartofler, et skiveskåret (stort) løb og 4 fed hvidløg.
Det hele smides i en gryde med noget smør (hvidløgsfeddene tog lige en tur igennem hvidløgspresseren først)
Det skal ikke tage farve, bare lige hygge sig lidt med at frigive noget smag og tage den dejlige smøraroma til sig.
Efter 5-10 min tilsættes 3/4 til 1 liter kyllingesuppe
Og så showets stjerne: Frisk grønkål:
Så skal det hele skamkoges til det er grønt, mørt og fyldt med lækker smag. Stavblender i gryden sammen med 1 dl piskefløde: Wupti:
Indrømmet – det ser noget grønt og sundt ud – men det smager HIMMELSK.
Husk at smage til med salt og rigeligt peber.
Efter alt var målt og vejet kunne jeg konstatere at den fyldige og mættende suppe står i 70 kcal/dl
Lidt suppefyld skal der til (jeg kan godt lide, når jeg kan tygge lidt på min mad!!) – derfor stegte jeg denne bandit (lavet af 2 æg, en anelse salt og peber):
Og så lige slice den lidt – og så er der serveret aftensmad:
Yum, yum. Det MÆTTER og hvis man efterårsfryser lidt, så kan man godt regne med at blive varm helt ind i sjælen. Og så er der jo lige det faktum, at grønkål er noget af det sundeste man kan proppe sig med.
Du skal bruge:
4 mellemstore kartofler
1 stort løg
4 fed hvidløg
en lille klat smør
3/4 – 1 L Kyllinge-grundsuppe (eller man kan vælge at bruge lidt færdig kyllingebouillon)
300 – 400g frisk grønkål
1 dl piskefløde (og jeg anbefaler altså varmt at man bruger rigtig øko-piskefløde – om ikke for køernes og sundhedens skyld, så for smagens!!)
Salt, peber
Evt. en tynd omelet skåret i små skiver.
Det er bare om at komme igang med at koge, så man kan slubre i sig, nemlig.
Fru Appel
Ingen kommentarer endnu