Overfladisk - mig?

Blomkålssuppevejr

Efteråret virker til at have fået et godt tag her i det midtjyske. Så suppe må være på sin plads. Og så er det jo også fantastisk sund mad, der ikke er så fyldt med kalorier.

Forleden fik jeg en spontan trang til at transformere det halvkedelige blomkålshoved jeg havde i køleskabet til blomkålssuppe. Jeg elsker suppe. Jeg elsker blomkål. Whats not to like?.

Da jeg jo er min fars datter (min far er det mindst snobbede menneske, jeg kender, medmindre altså det lige handler om halvfabrikata) er det lidt udelukket at anvende bouillonterninger eller andet lignende, selvom jeg er sikker på, at det også vil smage ganske udemærket.

Denne suppe opstod som en slags “ryd køleskabet” øvelse. Så jeg brugte bare det jeg lige havde i køleskabet (hvorfor har jeg altid så mange gulerødder ligende??) og så købte jeg noget dato-kylling de lige havde på spot i Netto. Bare nogle lår med rygben uden særlig meget kød, men med masser af ben til at give saft og kraft.

Suppe1Har desværre ingen suppegryde, så en hel kylling er udelukket. Men altså de her rygstykker i en gryde vand med løg, masser af hvidløg og gulerødder (havde ikke andre grøntsager, der kunne bruges)

Kogte i 5-6 timer. Det er jo så rart, det passer sig selv fuldstændigt.

Det blev til en ordentlig omgang suppe, som jeg siede, og så havde jeg det her:

Suppe3Og det var så i tilgift til den vel omkring 1 liter suppe jeg skulle bruge til blomkålssuppen.  De her poser røg i fryseren, så der altid er lidt basis (du godeste hvor lyder jeg hausfrau-agtig lige nu!!)

Nåmen… kedeligt blomkålshoved i buketter sammen med endnu en masse hvidløg i lidt smør på en pande:

Suppe2Bare lige svitset af og så ploppet i den siede suppe.

Det hele koges (meget) mørt. I gryden med en stavblender og vupti:

Suppe4VIRKELIG lækker og velsmagende blomkålssuppe – her lige drysset med en enkel slice sprødstegt bacon. YUM. Siger jeg bare. Hvis man vil være lidt fræk, kan man jo altid give den en skvis fløde!

Det er bare supernemt at lave suppe. Regner med, jeg skal eksperimentere på alle mulige måder dette efterår og vinter. MEN; skal vist lige have købt en suppegryde.

Fru Appel

– Følg mig på Facebook og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overfladisk - mig?