Opskrift til smækre gæs!
Måtte altså lige dele min aftensmad med verden
Broccolisuppe – helt efter “gåsereglerne” i Mascha Vangs bog (se mere om min mission “Lækker gås med Stram Mås” her – her – og her)
Som jeg har skrevet om før koger jeg jo gerne suppe selv, og fryser ned til en “rainy day” – bogstavelig talt.
Idag fik jeg lyst til suppe, fordi jeg har ondt i halsen og trængte til at få varmen. Jeg fryser faktisk ofte længe efter, jeg har trænet – også selvom jeg har været i et varmt bad og krøbet i uld-cardiganen. Da jeg også var den lykkelige indehaver af et par stokke broccoli, der i dén grad trængte til at blive brugt, var det jo en no-brainer:
Opskriften blev herefter noget i denne retning:
Broccolisuppe til smækre gæs
3/4 liter suppe/bouillon (jeg brugte kylling, men er sikker på, man sagtens kan bruge en grøntsagsvariant med godt resultat)
1 fed hvidløg
1 mild chili
1/2 løg
2 stokke broccoli
en anelse fedtstof
Fremgangsmåde:
Rens og skær hvidløg, chili og løg i mindre stykker – det behøver ikke være så fint, det skal alligevel blendes til ukendelighed senere
Varm lidt smør/olivenolie op i en gryde og smid hvidløg, chili og løg derned og lad det simre lidt
Rens broccolierne og skræl stokkene. Stokkene skæres i mindre stykker og ryger ned til løgblandingen i gryden et par minutter.
Når løgene er blanke (ikke brune) og der dufter helt vidunderligt af hvidløg smider du resten af broccolierne i og hælder suppen over.
Lad simre i min. 20 minutter.
Find din stavblender frem og blend i gryden, til du har en grønlig masse, der ved første øjekast måske ikke ser appetitlig ud, men dufter himmelsk. Alt skal være kvast – ingen klumper, tak. Smag til med rigelig peber og lidt salt.
Smid en portion over i en skål. Brug evt. lidt stegt kylling som fyld og pynt med en generøs klat skyr.
Voila. Lækker, nærende suppe til en rainy day.
Nåja – og så kan du jo også byde familien – eller være en egoist som mig, og gemme resterne væk i en beholder i køleskabet, til genopvarmning.
Fru Appel
Ingen kommentarer endnu