Hanging with my boys!

Sundt Søndagsprojekt

Det er GODT NOK koldt, vådt og ret uvelkomment derude idag.

Svaret på udfordringerne er jo selvfølgelig: Suppe. Dejlig hjemmelavet suppe. Jeg har nemlig købt en suppegryde, og planen idag var at indvie den – dels så vi kunne få noget lækker aftensmad, men også for at have lidt sundt og godt til fryseren.

OG så må man ikke glemme, at “suppe er det nye sort”. Navnlig for hud, hår og negle – men også generelt for sundheden er suppe bare hot. Den indeholder masser af vitaminer – heriblandt D-vitaminer – men også mineraler; magnesium, kalk, fosfor mv.

Alle de gode sager er langt nemmere at optage i kroppen, når de serveres som suppe.

Endelig er der også glucosamin i suppe – det findes allerede naturligt i kroppen og stimulerer kollagen-produktionen. Og Kollagen er vi glade for – det hjælper i kampen mod rynker!

Suppekogning er faktisk et vældig hyggeligt og velduftende søndagsprojekt, når man har lyst til at foretage sig noget; men ikke for meget.

Hvad man skal bruge:

1 suppegryde

1 stor kylling

Rodfrugter (her er der frit valg på alle hylder – dog ikke rødbeder, hvis suppen ikke må blive rød)

peberkorn

Løg

Et par fed hvidløg

et par spskf. eddike.

Her er hvad jeg brugte:

suppe1En stor kylling – og så hvad jeg lige havde af rodfrugter i køleskabet. Gulerødder, selleri, pastinakker, løg og hvidløg – og så hele peberkorn.

Suppe2Rodfrugter vasket – og så ellers det hele i den nye suppegryde – fyld op med vand – og voila… lad koge  ved lav varme, så længe du lyster. Husk dog lige at tage kyllingen op efter 1 – 1 1/2 time og pil kødet af – hvorefter du smider skroget tilbage i gryden sammen med et par skf. eddike (det hjælper til at trække de gode sager ud af benene og kan ikke smages i den færdige suppe.)

Jeg kogte min portion idag i 6-7 timer, hvilket faktisk er i underkanten. Suppen kan faktisk stå og simre i op til 12. Jo længere tid det koger, jo mere af alle de gode ting kommer ud i suppen.

Imens suppen kogte, tilberedte jeg separat lidt rodfrugter til aftensmaden

Suppe3Gider ikke rigtig de færdig-frosne suppeurter (og jeg er ellers ingen mad-snob).

Det hele skæres ud og koges i små 10 min.

Da min suppe var færdigkogt, hældte jeg den gennem en si. HUSK at gemme benene. De kan fryses og bruges til flere portioner. Jo flere ben i din suppe – jo flere af de sunde sager.

En lille portion blev varmet op til aftensmaden i aften – og fyldt med suppeurter og noget af det kyllingekød, jeg havde pillet af kyllingeskroget; og så krydret med salt og peber.

suppecollageOg det var TOP-LÆKKERT. Hjemmelavet suppe er altså bare bedre end købeudgaven. Og hvis det oven i købet har en anti-rynke effekt, så må man bare elske det!

Resten af suppen er frosset ned i mindre portioner. Den kan bruges som den er – eller som base for alle mulige typer supper. Min personlige favorit er blomkålssuppe – men lad kreativiteten få frit spil.

Fru Appel

Følg mig på Facebook og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hanging with my boys!