Pinup Pilgrim i Oslo

Pinup Pilgrim i Oslo (2)

Efter at have shoppet og hygget mig i mit eget selskab hele fredag, var det endelig tid til turens højdepunkt: Foredrag af Pinup dronningen Miss Victory Violet, hvor hun ville dele ud af de tricks og fiduser, der gør hende til den helt fabelagtige Pinup hun er.

Jeg var faktisk ret nervøs. Der var nemlig flere elementer i det. Dels skulle jeg selv finde vejen til den café, hvor arrangementet blev afholdt, det er jo altid angstprovokerende for mig, når jeg skal finde vej. Dels var tanken om at være i lokale med en stor flok pinup’er i sig selv ret grænseoverskridende. Jeg mener; hvad tager man på? Hvordan sætter man sit hår? Er jeg overhovedet glamourøs nok til at fungere i det selskab? Og så den gode gamle: Mon de griner af mig?

Jeg begav mig afsted i god tid. Jeg havde valgt et lidt afdæmpet outfit – jeg havde nemlig mest lyst til at falde i med væggen, kunne jeg godt mærke. Efter et stykke tids debatteren med mig selv, valgte jeg dog at medbringe et par højhælede sko, som jeg kunne skifte til fra mine vinterstøvler. For alle tilfældes skyld. Jeg har det bare ikke fantastisk i flade vinterstøvler – uanset at jeg endelig har fundet det perfekte par!

pinup1

(perfekte flade støvler!)

Selvfølgelig for jeg vild. Selvfølgelig. Det gik rigtig fint og efter planen, da jeg – klamrende mig til mit kort – ramlede ind i noget kæmpe vejarbejde/renovering/et eller andet der lukkede vejen – og man skulle gå en anden vej.

o2

(i det mindste fik jeg et par pæne udsigter ud af at fare vild!)

Jeg var helt desperat – men valgte at gå en anden vej, end jeg synes virkede logisk – og så lykkedes det mig faktisk at finde stedet. Og endnu engang fik jeg lært, at mine instinkter, når det kommer til at finde vej, er fuldstændig ubrugelige.

Cafeen ligger i en gammel, smuk bygning – og jeg stod udenfor et kort øjeblik og trak vejret dybt ind, før jeg åbnede døren. Jeg trådte ind i de smukkeste lokaler, man kan forestille sig. Store åbne rum med vinduer, højt til loftet, pompøse lysekroner og fuld af ting og sager, der blev brugt som dekoration i dette maximalistiske, helt fabelagtige excentriske univers, så vidt jeg har forstået er det skabt af en ældre herre, der bruger caféen som udstillingssted, for sine mange sjove og interessante samlinger af ting

unknown

(Café Christiania i Oslo – på mange måder et besøg værd!)

Lige dér, var dét der fangede min opmærksomhed dog en flok kvinder, jeg bedst kan beskrive som påfugle. Selvom alle havde deres egen stil, var der givet fuld gas med påklædning, hår og makeup. Der var strutskørter, pencilkjoler, chiffon, taft, små hatte, indviklede frisurer, handsker og rigtige dametasker. Læberne var røde og eyelinerne havde vinger i forskellige grader fra diskret til overdrevet. Jeg tabte  fuldstændig pusten. Ikke alene var alle stylede på den mest gennemførte måde – her var alle størrelser af kvinder i alle aldre. Det var skønt. Alle virkede så selvsikre og fulde af selvtillid.

ocollage1

(nogle af de smukke påfugle-pinup-kvinder jeg var så heldig at møde)

ocollage3

(denne kjole var jeg særligt fascineret af – båret af endnu en sole-påfugl, som jeg havde fornøjelsen af at drikke te med)

På dette tidspunkt var jeg mægtig glad for, at jeg havde besluttet mig for at slæbe sko med. For det havde alle andre også. Og heldigvis havde jeg valgt et par af mine mere excentriske Irregular Choice sko – for mit outfit trængte i DEN grad til lidt umpf i forhold til de andre påfugle.

ocollage2

(gråspurven Fru Appel)

Jeg fandt et bord, hvor der sad to andre kvinder, der så ud som om, de også var alene i byen. Straks jeg begyndte at tale dansk, udbrød den ene “ej, du er hende bloggeren fra Danmark, ikke? – jeg har læst din blog”…. wow.. Miss Rockabilly havde valgt at lægge et link ud til min blog under begivenheden, og det var åbenbart ikke gået upåagtet hen.

Mit hjerte faldt til ro, og vi sad og talte sammen på den lidt generte måde, imens jeg utilsløret stirrede på påfuglene rundt omkring mig, og virkelig følte mig SÅ meget hjemme blandt denne opvisning i feminin styrke.

Så dukkede Miss Rockabully op. En ren diva på den superglamourøse måde, med supertight kjole og en udskæring, der sagde spar to. Hendes mørke lokker sad perfekt omkring hendes pertentligt malede ansigt med blodrøde læber og ravnesort eyeliner. I modsætning til det gennemførte divalook, var stemmen blid og venlig, da hun annoncerede, at nu var det altså nu – den fantastiske Miss Victory Violet var parat til at dele ud af guldkornene.

oslo

(de i særklasse talentfulde og glamourøse kvinder Ms. Victory Violet og Ms. Rockabully)

Der gik et sus gennem forsamlingen. Som kvidrende, ivrige fugle skyndte vi os mod den lille salon, hvor selve foredraget blev holdt. Et studium i varme træsorter, gamle smukke lamper og med et fint glas-vinrum hvor man kunne se flaskerne med bobler linet op. Der stod rækker af stole, og på hver stol var placeret notatpapir – og endnu en af de spændende overraskelser på dagen – en goodiebag. Som de dannede damer vi var, var der dog ingen, der kastede sig over goodiebagen med det samme. Selvom jeg er overbevist om, at jeg ikke var den eneste, hvis fingre kløede..

goodiecollage

(Goodiebag efter udpakning – bl.a. med fine øreringe fra Farmhouse Design og makeup fra “The Balm” som jo er et super pinup’et mærke med masser af lækre og sjove produkter. Værd at købe bare for navnene og indpakningen – og så diverse hårting og et par netstrømper, som ingen pinup jo kan leve uden!)

Og midt i rummet stod hun så. Den smukke og – skulle det vise sig – jordbundne, humoristiske og velformulerede Miss Victory Violet (Ella) og strålede. Med den mindste-lille-bitte talje man kan forestille sig og ellers kurvet som Marilyn Monroe med en perfekt timeglasfigur. I en enkel blomstret kjole, med en sennepsgul strikket cardigan og sit kobberfarvede hår. Hun var overraskende naturlig, selvom hendes tilknytning til pinup-universet var uomtvisteligt.  Og så havde hun det sødeste – lidt generte – smil, der bare gjorde, at hun fik taget brodden af anspændtheden for alle os, der var helt vildt starstruck!

ocollage4

Eftermiddagen gik med nogle timers foredrag, hvor Ella lagde makeup, forklarede og satte hår på et par modeller – der selvfølgelig blev misundelsesværdige smukke og pinup-agtige at se på. De mærker, der blev anbefalet var primært “drugstore brands” med en særlig forkærlighed for Loreal – og der blev grinet af den samlede frygt for at udføre den beundrede, men vanskelige “winged eyeliner” nogle af os (ahem…fru Appel) har ligefrem købt en skabelon, så eyelineren i det mindste bliver noget der minder om lige.

Jeg noterede som en vanvittig og forsøgte mentalt at filme det hele (der var flere, der tog det der med at filme til et mere praktisk niveau) og så tog jeg billeder. Desværre var der et virkelig dårligt lys, og jeg havde kun min telefon, så billedernes kvalitet er – desværre – ringe. Men Miss Rockabully har lovet mig, at jeg må bruge nogle af de professionelle billeder, der blev taget, i et blogindlæg (som kommer senere, billederne er ikke klar endnu)

Efter foredraget var der tid til at *mingle* og man kunne købe smykker, hårpynt og makeup fra “The Balm”. Jeg begrænsede mig til at et par søde perleøreringe og et lille hårspænde, imens jeg savlede over de små hatte med slør. Blev dog enig med mig selv om, at sidstnævnte er hverken Herning eller Fru Appel klar til. Endnu.

goodie5

(dagens indkøb: Fine perleøreringe og et hårspænde fra Jana Royale Design)

Læs videre med, når jeg beretter om min første rigtige oplevelse med “afternoon tea”.

Fru Appel

_________________________________________________________________________________________

Følg mig på Facebook og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pinup Pilgrim i Oslo