Trist? Glam it Up!

Bella Roma!

Hr. Appel skulle på cykel-trænings-ferie på Mallorca – og Fru Appel besluttede derfor, at hun også ville rejse et-eller-andet-sted-hen. Så jeg slæbte yngstebørn og forældre med til Rom. Jeg har aldrig besøgt byen før – og det er en skam, for det er et fantastisk sted. Vejret var lækkert, maden lige så og ungerne (især mellembarnet) meget optagede af byen, historien og alle de helt unikke seværdigheder.

Vi rejste med Ryanair  og havde lejet en skøn lille lejlighed helt tæt på Colosseum. Det blev aldrig kedeligt at træde ud fra vores bygning og se Colosseum for enden af vejen. Og så er der jo lige det, at det er nemt at finde hjem, når man ved, at man blot skal finde kæmpestore Colosseum, og så ned ad en sidevej. Lejligheden havde en lille balkon med udsigt til en charmerende romersk baggård a la “Lady og Vagabonden”.  Her sad vi så om aftenen og spiste lidt fingermad – da frokosten blev indtaget på restauranter rundt om i byen – og ofte inkluderede dessert. Det efterlod ikke ligefrem rum til de store madmæssige udskejelser om aftenen også.

Når jeg rejser med børn foretrækker jeg lejlighed fremfor hotel. For det første er det billigere – og så er det dejligt at kunne spise aftensmad “hjemme” istedet for at slæbe sight-seeing-trætte børn med på restaurant. Der er også mere plads at bevæge sig på – og så synes børnene det er fedt, at vi alle sammen kan bo samlet. Denne lejlighed fandt vi via Booking.com – ejeren “Massimo” var venlig og havde endda købt ind til os, så der var rødvin og cola samt andre fornødenheder, da vi ankom over midnat.

Vi er bestemt ikke færdige med Rom. De 5 dage vi tilbragte i byen var blot en appetitvækker – vi skal tilbage og se flere historiske steder, spise flere pizzaer, mere is og drikke mere italiensk rødvin. Helt sikkert!

rom-collage

Colosseum var jo nærmest “vores” fordi vi var naboer. Men bestemt ikke det eneste, der var værd at se. Vores ture fokuserede primært på seværdigheder, der kunne relateres til det antikke Rom, da det er mellembarnets altoverskyggende interesse. Han var  i øvrigt god som guide, da han er et sandt leksikon af historiske oplysninger om Rom.collage3

Aftensmad (“Italienske Tapas”) og rødvin på terrassen. Min daglige Latté – du godeste, de er fantastiske i deres eget hjemland – og Fru Appel i stor hat. Sol giver rynker, d’damer!collage2

Mellembarnet og idolet: Cæsar. Mellembarnets karriereplaner inkluderer blandt andet at overtage verdensherredømmet – og han er meget inspireret af de romerske kejsere, der formåede at holde sammen på et imperium i rigtig længe. Børnene bestilte som oftest Pizza Margarita – pizzaerne var simpelthen så gode, det ikke var nødvendigt at losse alt muligt fyld på. Den tilgroede trappe er inde fra Forum Romanum/Palatinerhøjen.

Der skete i øvrigt noget sælsomt på turen. Af en eller anden årsag blev fru Appel dén, der skulle navigere i byen efter de der gratis turistkort man får udleveret alle vegne. Jamen du godeste. Mig – der ikke engang kan finde ud af at gå i den rigtige retning, når jeg kommer ud af en butik på gågaden?? Men ved I hvad, kære læsere… det gik rigtig fint. vi for kun vild en eneste gang (sådan for alvor) – så nu kan jeg også skrive “stifinder” på CVet. Hvem skulle have troet det?

Personligt ville jeg nok ikke tage helt små børn med til byen, men vente til de faktisk kan forstå og sætte pris på Roms fantastiske og lange historie. Vi er først begyndt på storbyferier med børn de senere år – og det er hver gang en succes. Men jeg tror en skrigende 2-årig i en klapvogn måske ville kunne ødelægge en del af eventyret.

Jeg vil ikke udforme en “Guide til Rom” for det kan man slet ikke gøre, når man kun har besøgt byen én gang. Men man kan opfordre alle til at tage turen til Bella Roma og opleve byen, maden og menneskene. Det kan kun gå for langsomt!

Fru Appel

_________________________________________________________________________________________

Følg mig på Instagram og Facebook

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trist? Glam it Up!